Olen Tarja Filatov, kansanedustaja, toimittaja-tiedottaja.

Lapsena minulla oli kaksi vakitoivetta. Halusin olla noita ja tulla tähtitieteilijäksi. Toivoin noidan taikasauvaa, jotta olisin voinut muuttaa sairaalasängyn raketiksi, joka vie kotiin. Kädet tulivat hoidetuiksi ja toiveet muuttuivat.

Aikuisena toivon vielä taikasauvaa, joka turvaisi kaikille hyvän elämän. Tosielämässä taikasauvaa ei ole, joten lähdin mukaan poliittiseen vaikuttamistyöhön. 

Meillä jokaisella on vastuu tulevasta ja se on sitä suurempi, mitä vaikutusvaltaisemmassa asemassa olemme.

Suomi pärjää osaamisella ja sillä, että kaikki pidetään mukana. 

Haluan, että koulutukseen panostetaan, koska se on paras vakuutuksemme muuttuvassa maailmassa.

Haluan synnyttää ihmisen mittaista työtä ja auttaa ihmisiä työllistymään sekä rakentaa ekologisesti kestävää kasvua ja vahvistaa taloutta oikeudenmukaisesti.

Haluan muuttaa sosiaaliturvan vastaamaan nykypäivän tarpeisiin ja ehkäisemään eriarvoisuutta.

Haluan poistaa lapsiperheköyhyyden, rakentaa turvallista arkea lapsille ja ehkäistä nuorten syrjäytymstä.

Haluan parantaa ikäihmisten palveluita ja pieni- ja keskituloisten eläkeläisten toimeentuloa sekä pelastaa julkiset terveyspalvelut ylenpalttiselta markkinauskolta.

Haluan hillitä ilmastonmuutosta sosiaalisesti reilulla tavalla Suomessa ja kansainvälisesti, koska vielä ei ole liian myöhäistä.

Haluan keskittyä kansanedustajana siihen, että oikeudet ja vastuut yhteiskunnassa jakautuvat reilusti. 

Haluan paljon ja tiedän, että joulupukin kirje ei toteuta näitä toiveita. Siksi haluan jatkaa työtä kansanedustajana ja tehdä täysillä oman osani paremman maailman rakentamiseksi.

Olen saanut olla politiikassa monissa vaikeissa tehtävissä. Työministerinä taistellut työttömyyden nujertamiseksi ja eriarvoistumisen ehkäisemiseksi. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana rakentanut puolueen vaihtoehtoja porvarihallituksen päätöksille ja varapuhemiehenä järjestämässä koko eduskunnan työtä. 

Nyt olen eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, Hämeen liiton ja Hämeen ammattikorkeakoulun hallitusten puheenjohtaja, Reumaliiton valtuuston sekä rakkaan teatteriharrastuksen kautta Työväen Näyttämöiden Liiton puheenjohtaja.

Vuosien varrella olen oppinut paljon ja haluan käyttää osaamistani yhteisen hyvän rakentamiseen. Minulla on aikuinen oikeustieteilijätytär ja yrittäjäpuoliso, jotka pitävät jalat tukevasti maan arkisella kamaralla.